Energiebesparend

Energie-efficiëntie loont!

Energie-efficiëntie loont!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

We hebben al gekeken naar de prijzen van fotovoltaïsche zonne-energie, we weten hoeveel het kost installeer een zonnestelsel maar wat we niet weten, is hoe lang het economisch rendement op investeringen duurt. Ook qua energie-efficiëntie, verlichting een energiebesparend betalen? Hoe lang duurt het vooral om de initiële investering terug te verdienen?

De hernieuwbare energie, in het bijzonder de fotovoltaïsche, gecombineerd metenergie-efficiëntie, betalen en hoe! Het economische rendement komt in zeer korte tijd tot stand en na deze periode die is gewijd aan het recupereren van de geïnvesteerde middelen, is de winst gegarandeerd. Bijvoorbeeld de stad Livorno, met de vervanging van 468 lichtgevende lichamen opslaan 68.142 kWh per jaar. Bedenk of deze energiezuinige verlichtingssystemen ermee werden geassocieerd Fotovoltaïsche panelen!

Het treffende voorbeeld komt uit Fugas SpA, dat via het team van Aba Impianti, interventies heeft gepland van energie-efficiëntie met led-lampen e fotovoltaïsche systemen. Het bedrijf, dat de vervanging van ongeveer 250 2x58W plafondlampen plant, met LED-lampen 58W, gecombineerd met een fotovoltaïsch systeem van 80,74 kW reeds geïnstalleerd, heeft een economisch rendement op investering opgeleverd in minder dan 2 jaar. Bij de schatting is ook rekening gehouden met toekomstige onderhoudsinterventies!

De prognose werd gemaakt rekening houdend met de jaarlijkse inflatiekost, de besparingen gerelateerd aan het jaarlijks verbruikte energie - aanzienlijk verminderd met de installatie van LED-technologie -, de winst met betrekking tot de energie die aan het net werd geleverd en geproduceerd doorfotovoltaïsch systeem ter waarde van € 0,12 / kWh.

Met de installatie vanLED-installatie, zal het bedrijf dalingen in energieverbruik die gaat van de huidige 87.703 kWh naar slechts 37.809 kWh! De economische besparingen zijn aanzienlijk!

De grafiek laat zien hoe, dankzij het gebruik van fotovoltaïsche, zullen de terugverdientijden voor Fuga's minder dan 2 jaar zijn, vergeleken met de drie die worden verwacht in het geval dat alleen de besparingen die verband houden met het gebruik van de Led-technologie.

De door a. Voorziene jaarlijkse uitgaven willen vergelijken verlichtingssysteem van gelijke intensiteit en grootte, waarbij gebruik wordt gemaakt van led-technologie en klassieke neonverlichting, zal blijken dat jaarlijks met led-technologie de kosten € 7.561 zullen bedragen ten opzichte van € 17.540 voor neonverlichting: de besparing gegarandeerd doorenergie-efficiëntie van leds is 9.978 euro! Wat het verbruik betreft, voor het ledsysteem zullen ze slechts 37.809 kWh bedragen, tegen de 87.703 kWh die nodig is voor neonverlichting.Video: Webinar The Solar Future NL 2014. In de wandelgangen van de Nederlandse PV markt (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Akinozuru

  Het benadert me niet.

 2. Marvyn

  Als expert kan ik je daarbij helpen. Ik was speciaal geregistreerd om deel te nemen aan de discussie.

 3. Gulmaran

  Opmerkelijk is dat dit het leuke spel is

 4. Tevis

  Ik vind dat je niet gelijk hebt. We zullen bespreken.

 5. Dirg

  Het is als zo goed!

 6. Qeb

  De goedkope troost!

 7. Zujora

  Wacker, trouwens, deze prachtige zin wordt gewoon gebruiktSchrijf een bericht