Bio-gebouw

Tecorep, energie uit constructie in Japan

Tecorep, energie uit constructie in Japan


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Tecorep het is een systeem dat kan produceren kracht van de sloop van gebouwen. Het werd voor het eerst toegepast in Japan en was gepatenteerd door de Japanse Taisei Corporation. Het eerste gebouw dat moet zijn gesloopt met het systeem Tecorep het was het Grand Prince Hotel Akasak, een structuur van 140 meter!

Het systeem Tecorep Hij kan vermindering van schadelijke emissies, stof, de geluidsoverlast met 85 procent verminderen en tegelijkertijd produceren elektriciteit. Gepatenteerde technologie zoals Ecologisch voortplantingssysteem (Trecorep) het heeft niets te maken met i sloop systemen veel gebruikt in de bouwsector, is veel duurzamer en kan produceren elektrische energie.

Het systeem maakt gebruik van een kraan die, door het gebouw verdieping voor verdieping, van boven naar beneden te verwijderen, de hele constructie afbreekt, strikt volgens laag verbruik. De gebruikte kraan is nogal bijzonder, het is een interne kraan die eerst de vloer verwijdert, na alle constructie-elementen, de balken en de pilaren. Elk gedemonteerd onderdeel wordt naar de grond getransporteerd en door deze beweging die van boven naar beneden gaat, ja wekt elektriciteit op nuttig om te voldoen aan de behoeften van de andere geplande operaties sloop van het gebouw.

De eerste fase van het sloop van het Gran Price Hotel Akasak, zag de ontmanteling van de bovenste 30 meter (van 140 meter tot 110 meter). Volgens schattingen is alleen al in deze fase de schadelijke uitstoot met wel 85 procent verminderd. De projectleider is Taisei Hideki Ichihara, die in een interview zegt: "Het is een beetje alsof je een ontmantelingsfabriek bovenop het gebouw hebt door een grote hoed te plaatsen die de bouwtijd met de tijd verkort".

Het proces vermindert ook degeluidsoverlast afnemend van 17 naar 23 decibel. De vorming van sloopstof wordt nagenoeg volledig geëlimineerd (met 90 procent) doordat de werken worden uitgevoerd met de kraan die het gebouw binnendringt en daarnaast nuttige energie wordt geproduceerd om de werkzaamheden van sloop.Video: My Obsession with Japanese thermoses (Mei 2022).