Zoekopdrachten

Magnetiet, perfect voor fotovoltaïsche zonne-energie en batterijen

Magnetiet, perfect voor fotovoltaïsche zonne-energie en batterijen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als van de spinzijde a geleider beter presteren dan silicium, aluminium en puur ijzer, kom op tanden van een zeeslak substantiële verbeteringen kunnen worden aangebracht in de fotovoltaïsche en energieopslagapparaten.

Daar slak in kwestie is zelfs niet zo zeldzaam, het leeft gewoonlijk langs de kusten van Noord-Amerika, van Californië tot Alaska; de wetenschappelijke naam is Stellaire cryptochiton, is een chiton en staat bekend om zijn bijzonder sterke tanden. DE tanden van de chiton staan ​​bekend om hun weerstand, maar nog meer om het samenstellingsmateriaal: als menselijke tanden zijn samengesteld uit calcium, fosfor en andere mineralen, tanden van de chiton worden gegeven door magnetiet, het mineraal met het hoogste ijzergehalte en de meest intense magnetische eigenschappen die in de natuur bestaan.

De monddelen van Stellaire cruptochiton is samengesteld uit de zogenaamde radula, een structuur die 70-80 parallelle rijen tanden bevat. Deze structuur is dus geëvolueerd omdat slakken, om zichzelf te voeden, het gesteente moeten malen om de algen die erin groeien te bereiken en op te nemen. Wanneer oude tanden verslijten, kan radula wordt geleverd met nieuw magnetiet.

David Kisailus, een expert in chemische en milieutechniek, studeerde i chitons voor vijf jaar. Kisailus begon zijn onderzoek om nieuwe kennis op te doen over schokbestendige materialen en schurende verschijnselen. David Kisailus, die het productiesysteem van de magnetiet, hoopt in vitro een kosteneffectief nanomateriaal te kunnen creëren dat dezelfde eigenschappen heeft als slakentanden.

Het productieproces van slakentanden vindt plaats bij kamertemperatuur, zonder dat er energie aan het systeem hoeft te worden toegevoerd. Kisailus, die dit model gebruikt, stimuleert de groei van mineralen die worden gebruikt in zonnepanelen en in lithium batterijen. Met de productie van deze "speciaal materiaal", De zonnepanelen ze kunnen wellicht een hoger percentage zonlicht opvangen en dit efficiënter in elektriciteit omzetten, net zoals lithiumbatterijen de oplaadtijd kunnen halveren.Video: Solaredge omvormer vs Stringomvormer De Voordelen!! (Mei 2022).