Energiebesparend

Hernieuwbare energie in Italië

Hernieuwbare energie in Italië


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Terna, de eerste beheerder van netten voor het transport van elektriciteit in Europa, heeft de eerste resultaten op het gebied van productie openbaar gemaakt zonne-energie in Italië. Het lijkt erop dat in 2012 de productie van zonne-energie heeft 5,6 procent van de elektriciteitsbehoefte van het land vervuld. Deze factor maakt Italië relatief gezien het beste land geïndustrialiseerd van de wereld, als het gaat om zonne-energie! Italië overtreft ook Duitsland met zijn 4,8 procent.

L 'zonne-energie in Italië bereikte het een totale productie van 18,3 TWh, een stijging van 72 procent ten opzichte van 2011. Hoewel officiële gegevens volgens voorlopige cijfers nog niet zijn vrijgegeven, zag Italië in 2012 een boom van fotovoltaïsche productie (+ 71,8%) en windenergie (+ 34,2%), ten koste van thermo-elektrisch vermogen (-6,3%).

Het totaal vanbenodigde energie in Italië bedroeg het in 2012 325,3 miljard kilowattuur. Volgens de eerste schattingen werd in 2012 aan 86,8% van de elektriciteitsvraag voldaan met nationale productie (waarvan 62,2% thermo-elektrisch, 13,3% hydro-elektrisch, 1,6% geothermisch, 4,0% wind en 5,6% fotovoltaïsche) en voor het resterende bedrag (13,2%) uit het saldo van de energie uitgewisseld met het buitenland.

De fotovoltaïsche capaciteit die in Italië is geïnstalleerd, is met 17 GW toegenomen en is verdeeld over ongeveer 470.000 installaties. Dit belooft veel goeds, dankzij het reeds geïnstalleerde vermogen wordt verwacht dat de levering van elektriciteit uit fotovoltaïsche zal in 2013 al 6-7 procent bereiken. De ontwikkeling van fotovoltaïsche sector in Italië groeit het nog steeds snel, dankzij de stimulansen van Energierekening maar ook de tarieven en het steeds zichtbaarder worden grid pariteit. De gegevens zijn ook bemoedigend met betrekking tot de wind sector maar niet voor deGeothermische energie waar er een aanzienlijke afname is.Video: Potentieel hernieuwbare energie in Vlaams-Brabant? (Juli- 2022).


Opmerkingen:

  1. Meramar

    Het spijt me, maar naar mijn mening heb je geen gelijk. Ik ben verzekerd. Laten we bespreken.

  2. Gushura

    Leuke blog, maar de moeite waard om meer informatie toe te voegen

  3. Jaide

    Goed gedaan, je werd bezocht door het eenvoudig prachtige ideeSchrijf een bericht