Recyclen

Zuiver afvalwater met olie

Zuiver afvalwater met olie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

kan hij de olie de beste bondgenoot van water zijn? Water en olie, ja weet je ... ze kunnen niet met elkaar overweg. Neem gewoon een glas water en voeg een paar druppels olie toe om te zien dat dit twee niet-mengbare stoffen zijn; de olie zal na een tijdje op het wateroppervlak bezinken. Als het aankomt op watervervuiling, er zijn veel onbetwiste hoofdrolspelers, maar een simpele chemische truc zou het afvalwater van de wereld kunnen opruimen dankzij een olie.

Het patent komt bijna bij toeval, Anurag Bajpayee was op zoek naar een betere manier om menselijke cellen te conserveren en experimenteerde met glycerol en sojaolie, dus kwam Anurag Bajpayee een ongewone klasse van oliën tegen die in staat waren om het water van verontreinigingen te ontdoen.

In de Verenigde Staten produceren olie- en gasbronnen dagelijks meer dan 9 miljard liter vervuild water. Tot nu toe is voor waterbehandeling deomgekeerde osmose, een proces dat speciale membranen vereist, moeilijk te beheren. Daarnaast wordt deze omgekeerde osmosebehandeling niet altijd toegepast en komt het water in drainageputten terecht.

DE afvoerputten ze zijn de goedkoopste methode voor afvalwaterzuivering. Om het patent van Anurag op grote schaal toe te passen, zullen wetenschappers handigere toepassingen moeten vinden.

De experimenten van Anurag Bajpayee, die begonnen met sojaolie, waren gericht op decaanzuur, een stof die veel voorkomt in melk en gemakkelijk water bindt. L 'decaanzuur het zou zeewater zoet kunnen maken, maar de toepassingen ervan zouden zich kunnen concentreren op resterend mijnwater of stijgend water, beladen met chemicaliën.

Voordat je de overwinning zingt, moet je meer diepgaand onderzoek doen, laboratoriumexperimenten zijn heel anders dan praktische toepassing! L 'decaanzuur zal het echt in staat zijn om afvalwater op te ruimen of zeewater te ontzouten? Als het niet dedecaanzuur, op welk oplosmiddel moeten we focussen?Video: COOL Separations BV item Doe Maar Duurzaam RTLZ S08E20 20 mei 2018 (Mei 2022).