Zoekopdrachten

Hoop voor de koraalriffen

Hoop voor de koraalriffen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In Australië is een team van wetenschappers, die het Great Barrier Reef in kaart heeft gebracht, erin geslaagd koralen op een ondenkbare diepte te ontdekken. De waargenomen koralen worden gevonden op een diepte van 125 meter nabij de Torres Strait.

Liefhebbers en geleerden van mariene ecosystemen zullen heel goed weten dat voorheen de aanwezigheid van koraalrif het werd alleen waargenomen op een diepte van 70 meter. Ove Hoegh Guldberg, wetenschappelijk hoofd van het project aan de University of Survey Seaview Queensland, zei dat deze nieuwe ontdekking nieuwe horizonten zou kunnen openen op het gebied van bescherming van de zee.

KIJKEN FOTO'S VAN HET KORAALRIF

De nieuwe ontdekking zou meer licht kunnen werpen op de reproductiesystemen van de barrière rif. “Het interessante was om fotosynthetische symbionten te observeren die, vermoedelijk, lichtenergie zouden kunnen verzamelen ", een sensationele observatie als je bedenkt dat we 125 meter diep zijn!

DE koralen waargenomen in diepe wateren zijn ongetwijfeld meer resistent dan die aanwezig op het oppervlak. Het Australische team probeert te begrijpen hoe deverzuring van de oceanen en de opwarming van de aarde heeft de levensduur van koraalrif aanwezig op deze diepten. Dit zou een nieuwe aanpassing van de soort kunnen zijn.

De waarneming werd gedaan door middel van een onderwaterrobot. Hoegh-Guldberg zei dat zijn team bijzonder gelukkig was met deze observatie: de weersomstandigheden waren ongewoon kalm, er waren geen stromingen, dus verkenning was mogelijk. Meestal verhinderen te hoge golven in dit gebied dat boten stoppen, daarom zijn dit plaatsen nog onopgemerkt.

Daar barrière rif is in gevaar. De grootste bedreigingen zijn:

  • invasieve visserij
  • opwarming van de aarde
  • ontbossing
  • de atmosferische koolstof die langzaam in de oceanen terechtkomt
  • verontreinigende stoffen
  • onverantwoord toerisme

KIJKEN FOTO'S VAN HET KORAALRIFVideo: Musica di gloria met. Louis van Dijk en Dick Bakker. deel 1 (Mei 2022).