Energiebesparend

Energie uit de wijngaarden

Energie uit de wijngaarden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Er wordt niets van het varken weggegooid en zelfs geen druiven. Van de wijngaard tot het glas, alles wordt gerecycled en alles wordt hergebruikt. Het is een tijd van zorg voor het milieu, na jaren van gemakzucht, maar ook van sparen en besteden. En als het nodig is, heeft deze crisis tenminste één goede kant en heet innovatie. Een voorbeeld van groene innovatie? Laten we teruggaan naar druiven en wijngaarden ...

Om een ​​2013 te beginnen in de naam van groen, de wijnmakerij Torraccia del Piantavigna en de Francoli-distilleerderijen, beide in de provincie Novara, hebben naast de klassieke houtsnippers ook het lint doorgeknipt van een mini-energiecentrale die energie gaat produceren door het verbranden van het snoeihout van de wijngaarden en een deel van de draf, maar ook het maaien van gras en plantaardig afval van het onderhoud van stedelijk groen houten.

De exploitatie van de installatie, die ook ter beschikking is gesteld van andere wijnmakerijen en gemeentebesturen in de omgeving (de vergoeding van het geleverde materiaal is voorzien), is gebaseerd op een oven ontworpen om plantaardig afval te verbranden door het water in een boiler te verwarmen. De gegenereerde stoom activeert een turbine die elektriciteit produceert door beweging. Het warme water van het proces wordt ook het warme koelwater en ook dit wordt teruggewonnen voor verwarming van kassen en viskwekerijen.

Resultaat? Het project voorziet dat de centrale, wanneer deze volledig operationeel is, 1 MW / u elektriciteit zal produceren, veel meer dan het bedrijf nodig heeft. Daarom kan een deel van de energie worden teruggevoerd naar het territorium. Daarnaast gaat de as die vrijkomt bij de verbranding van het plantmateriaal naar een kunstmestbedrijf dat er natuurlijke compost van maakt. De dampen die door de energiecentrale worden gegenereerd, zullen in plaats daarvan naar kassen stromen voor de productie van groenten a koolzuurbemesting, die bestaat uit het creëren van een atmosfeer die rijk is aan CO₂, wat planten dwingt om meer chlorofyl fotosynthese te doen.Video: Energie uit water Wat een kracht en het gaat maar door! (Mei 2022).