Zoekopdrachten

Begin opnieuw met de Dans van de 5 Ritmes

Begin opnieuw met de Dans van de 5 Ritmes


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Nieuwe ritmes vinden, experimenteren met nieuwe bewegingsmodi. Beginnend bij je lichaam. Misschien is dat wat nodig is om het nieuwe jaar goed te beginnen. Als u geïnteresseerd bent in het idee, overweeg dan de Dans van de 5 ritmes, een dans om emoties te herontdekken op het ritme van muziek waarin je met elk deel van het lichaam beweegt, je eigen gevoel volgt, geschikt voor iedereen zonder enige fysieke of leeftijdsgrens.

Daar Dans van de 5 ritmes is bedacht door de Amerikaanse kunstenaar, danseres en muzikant Gabrielle Roth - die afgelopen oktober is overleden - en nu in Italië arriveert met een volledige kalender van wekelijkse cursussen en workshops in Milaan en in vele andere steden.

In Dans van de 5 ritmes je kunt je vrij bewegen binnen het algemene schema van de docent. De naam van de dans is afgeleid van de ritmes van de verschillende muziek - vloeiend, staccato, chaos, lyrisch en stilte - die overeenkomen met evenveel bewegingsmodi en die de verschillende fasen van het menselijk leven oproepen (geboorte / stroom, groei / staccato, adolescentie / chaos, volwassenheid / tekst, dood / stilte).

Cursusdocent in Italië vanaf 13 januari is Prateeksha Katarina Thundal, een gecertificeerde instructeur van Dans van de 5 ritmes die studeerde bij Gabrielle Roth in de Verenigde Staten en die besloot naar Italië te verhuizen om deze dans ook in ons land bekend te maken, na jarenlang in Stockholm en Zwitserland te hebben gewoond en gewerkt. Ik denk van wel een geweldige mogelijkheid voor de ontwikkeling van deze dans in Italië - hij zei - waar er geen gecertificeerde trainers en reguliere cursussen zijn. In het verleden zijn er verschillende workshops geweest en de positieve reacties van de deelnemers moedigden me aan om naar Italië te verhuizen, een land waar ik heel veel van houd ”.

De ritmes van de Dans van de 5 ritmes zijn familie van natuurlijke elementen (aarde, vuur, water, lucht, ether) en zijn gerelateerd aan ons uiterlijk en gedrag. "De 5 ritmes leren ons dat leven energie in beweging is, die ons bevrijdt van starre concepten over mensen, plaatsen, objecten of meningen"hij zei Gabrielle Roth in de inleiding op zijn cursussen in Los Angeles en New York. "Door de Dans van de 5 Ritmes is het mogelijk om onze essentiële kwaliteiten te herontdekken en hun diversiteit en kracht te waarderen, door van de gelegenheid gebruik te maken om ons bewustzijn te vergroten van wie we zijn en hoe groot ons potentieel is".Video: What is Five Rhythms Dancing? - Gabrielle Roths 5 Rhythms (Mei 2022).