Zoekopdrachten

De milieubalans van 2012

De milieubalans van 2012


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

2012 was een sleuteljaar voor i klimaat veranderingen, denk maar dat tijdens dit jaar het hoogste niveau van koolstofdioxide uitstoot. 2012 was het negende warmste jaar in de geschiedenis en daarnaast zijn er talloze rampen geweest en natuurrampen.

Onder het goede nieuws zien we de opname van luchtverkeer in het programma van emissiehandel van de Verenigde Naties. Zo is de EU een strijd begonnen met de luchtvaartmaatschappijen die in de begroting van de EU voor schadelijke emissies zitten: elke vlucht van en naar een lidstaat is verantwoordelijk voor het gas kas uitgegeven in de atmosfeer.

Een tweede triomf is voor de Gemaakt in Italië met een technologie die erin slaagt om de methaan profiteren van de lage temperaturen. De ontdekking maakt het mogelijk om minder stikstofoxiden in de atmosfeer af te geven, stikstofoxiden zijn krachtig broeikasgassen. Alle inzichten zijn beschikbaar op deze pagina.

Het was het jaar van natuurrampen, maar het slechtste nieuws komt van NASA, die een toename in snelheid registreerde smelten van gletsjers (het rapport is beschikbaar op dit adres) van beide polen. Het was het jaar dat de Wereldbank licht wierp op de situatie van de wereld in reactie op de klimaat veranderingen:

geen land is veilig en we moeten ons voorbereiden op extreme hittegolven die buitengewoon gevaarlijk zijn voor de zeespiegel. Het rapport benadrukt dat deklimaat beïnvloedt alle menselijke activiteiten, geen enkele uitgesloten. Meer informatie is beschikbaar via deze link.

Omdat economische crisis2012 was het jaar van bezuinigingen. De crisis heeft de schadelijke emissies maar de bijdrage (in broeikasgassen) van opkomende landen hij liet zich horen, dus dit jaar is er een nieuwe opgericht emissies record. Schattingen kunnen het probleem onderschatten, aangezien sommige landen geen maximale transparantie garanderen. Niet alleen Aziatische landen, maar ook de onze Italië het is niet in overeenstemming met schadelijke emissies. In termen van omvang heeft de Europese Commissie dramatische gegevens belicht met 21.000 ontslagen werknemers, een sprankje licht komt van groene economie maar er is nog een lange weg te gaan.

In 2012 zijn verschillende punten van delen van elektrische fietsen maar de echte hausse zou in 2013 moeten plaatsvinden. We hopen u eind volgend jaar betere schattingen te kunnen geven!Video: NSS voorlichtingsvideo (Mei 2022).