Gidsen voor tuinieren

Winterverzorging van planten in huis

Winterverzorging van planten in huis


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De winter is zeker het moeilijkste seizoen voor kamerplanten, die in deze periode speciale aandacht behoeven. De eerste regel is, indien mogelijk, om de potten in ruimtes te plaatsen met een maximale temperatuur van 18 ° C, uit de buurt van warmtebronnen en tocht. Het moet ook worden vermeden om de planten vaak te verplaatsen, om ze niet te dwingen tot de stress van het voortdurend draaien van de bladeren naar de lichtbronnen.

De grond moet altijd vochtig worden gehouden regelmatig water geven en sproeien van het gebladerte om uitdroging van het bladweefsel te voorkomen. Dingen die u kunt doen om planten thuis in topconditie te houden zijn: gebruik 'rustte' water voor zowel water geven als sproeien; verwijder vaak de aarde van het oppervlak van de potten om de vorming van korsten of schimmels te voorkomen; voed de planten elke 15 dagen met minerale meststof (aandacht voor kwaliteit); bestrooi het blad elke 10-15 dagen met water en eventueel natuurlijke hormoonstimulerende middelen; controleer systematisch de potten en kannen waar de geforceerde bollen zich bevinden.

Op het balkon en terras. In december zijn er geen bijzondere werken, behalve om de planten die nog niet voorzien zijn van voldoende schuilplaatsen te beschermen. Er zijn vooral structurele onderhoudswerken nodig: controleer of de vazen ​​en hangende dozen goed vastzitten aan de steunen; zorg ervoor dat de wijnstokken zijn vastgemaakt aan de rekken; Zorg ervoor dat pergola's en dozen het gewicht van eventuele sneeuwval kunnen dragen.

Om de 20 dagen moet water worden gegeven met zeer kleine hoeveelheden water (ongeveer een glas voor een pot met een diameter van 20-30 cm), en er moet specifieke mest worden gegeven aan azalea's en rododendrons. Indien nodig moet er kunstmest worden toegevoegd aan de potten met acidofiele planten om aan het begin van het goede seizoen rijkelijk te bloeien.


Video: Top 5 Makkelijke Kamerplanten (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Wajih

  Ja, de bevredigende optie

 2. Adeola

  Ik hoop dat ze tot de juiste beslissing komen. Wanhoop niet.

 3. Tigris

  Plaats dit alsjeblieft niet te zien

 4. Addison

  wonderbaarlijk, het is het vermakelijke stuk

 5. Iccauhtli

  Slechts één God weet het!

 6. Eimhin

  Het spijt me, dat is verstoord ... Deze situatie is mij bekend. Laten we bespreken.

 7. Jarlath

  Kan dit worden geparafraseerd?

 8. Nezshura

  Deze uitstekende gedachte moet opzettelijk zijnSchrijf een bericht