Werken

1,2 miljard euro voor hernieuwbare energiebronnen

1,2 miljard euro voor hernieuwbare energiebronnen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Met het programma Ner300 Er is meer dan 1,2 miljard euro uitgetrokken om 23 zeer innovatieve projecten met een hoofdrol te financieren hernieuwbare energie. Zelfs het geld dat als financieringsbron wordt gebruikt, is groen: het komt uit de verkoop van 200 miljoen euro emissierechten ontleend aan de reserve voor nieuwkomers (New Entrants Reserve), onder het Eu-Ets-systeem.


Projecten die zich richten op hernieuwbaar ze zullen verschillende soorten schone energie:

 • bio-energie, waaronder de nieuwste generatie biobrandstoffen
 • zonne-energie, concentratie
 • Geothermische energie
 • windenergie
 • oceaan energie
 • smart grids met het beheer van hernieuwbare energie gedecentraliseerd

Eenmaal operationeel, deze energiesystemen zal in staat zijn om een ​​algemene stijging van de jaarlijkse productie van schone energie in Europa van ca. 10 TWh. Niet alleen de voordelen voor het milieu, ook voor de economie en de samenleving: ze worden verder gecreëerd 1000 banen voltijdse banen die werkgelegenheid voor de komende 15-20 jaar garanderen.

Financiering komt in Italië dankzij een project in Turijn
Onder de projecten die het financiering van het programma Ner300, er is er maar één Italiaans. Het gaat over het project Het beste die een cofinanciering van 28,4 miljoen euro ophaalt. Beste plannen om een ​​demonstratiefabriek voor te bouwen biobrandstoffen tweede generatie. L 'fabriek het zal stijgen in de provincie Turijn, in Crescentino.

Afvang en opslag van kooldioxide
De Europese Commissie heeft haar spijt betuigd over het ontbreken van projecten die kooldioxide afvangen en opslaan. In deze eerste ronde waren er zelfs volledig afwezige projecten die technologieën konden exploiteren "Koolstof winning en opslag. Zo is 275 miljoen euro gereserveerd in afwachting van financieringsprojecten voor de opvang en opslag van de CO2.

Toewijzing van nieuwe leningen
Degenen die een project te financieren hebben, kunnen nog steeds profiteren van het programma Ner300. In feite is de Community Executive van plan snel door te gaan met de tweede oproep tot indiening groene voorstellenzullen de niet-bestede middelen van de eerste oproep en de opbrengst van de verkoop van nog eens 100 miljoen aandelen worden toegewezen aan de meest verdienstelijke projecten. Dit alles om een ​​uiterst belangrijk doel na te streven: het tegengaan van i klimaat veranderingen.Video: Climate Challenge: Het versterkt broeikaseffect (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Zuluzilkree

  Ik betwijfel dit.

 2. Ervin

  Verdomme, jongens, ik heb de hele dag op je site doorgebracht! PTS cool! Het is waar, mijn baas zal dit hele ding waarschijnlijk morgen verbieden ((((

 3. Beomann

  Tussen ons spreken, naar mijn mening, is het duidelijk. Ik raad je aan om op google.com te kijken

 4. Ward

  Ik geloof dat je het mis hebt. Ik ben er zeker van. Laten we dit bespreken. Mail me op PB.Schrijf een bericht