Energiebesparend

Eataly en Italo: gemaakt in Italië voor het milieu

Eataly en Italo: gemaakt in Italië voor het milieu


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Van links naar rechts: Oscar Farinetti van Eataly en Giuseppe Sciarrone van NTV

Eataly is Italo samen voor het milieu. Met twee interessante initiatieven: Eataly Real Estate, vastgoed van de Eataly Group (keten van verkooppunten in de voedingssector gespecialiseerd in typische producten) zal een evaluatie uitvoeren van de ecologische voetafdruk (koolstofvoetafdruk en watervoetafdruk) op het ontwerp van de Groen Retail Park die zal worden gebouwd in Turijn. NTV, van zijn kant, zal in plaats daarvan de CO-uitstoot2, met betrekking tot het traject Rome-Turijn dat met de Italo-trein wordt afgelegd.

De twee bedrijven, twee symbolen van Made in Italy, zetten zich in voor de Minister van Milieu Corrado Clini met een vrijwillige overeenkomst die gericht is op de evaluatie en verantwoording van uitstoot van broeikasgassen, vanwege hun vermindering, in de context van strategieën tegen klimaatverandering. De toezegging bestaat uit een overeenkomst die is ondertekend door Giuseppe Sciarrone, CEO van NTV is Oscar Farinetti, president van Eataly.

Oscar Farinetti onderstreepte het engagement van Eataly ten gunste van duurzaamheid: "Eataly gaat een geweldige 'respectvolle' plek bouwen in Turijn, zo gaat het heten Groen Retail Park. Direct naast de eerste Eataly, die van de Lingotto, op het land waar de magazijnen van de Carpano Factory stonden, zal 10.500 vierkante meter geboren worden, volledig aangedreven door zelf geproduceerde natuurlijke energie, en met een prachtig groen gazon als dak. Binnen worden alleen 'respectabele' non-food producten verkocht: kleding, groene schoenen, meubels gemaakt van natuurlijke en gerecyclede materialen, elektrische en niet-vervuilende voertuigen. Het zal ook een plek zijn waar advies zal worden gegeven om het elektriciteitsverbruik thuis te verminderen en klanten met gevoel voor respect verwelkomen. "

"Milieubescherming, economische ontwikkeling met aandacht voor sociaal welzijn en de cultuur van solidariteit - legde hij uit Giuseppe Sciarrone, CEO van NTV - ze zijn gekerfd in het DNA van NTV dat, in overeenstemming met zijn aard, heeft gekozen voor een nieuwe conceptie, innovatief en duurzaam. Italo is gebouwd met 98% recyclebare materialen en door zijn lage gewicht verbruikt hij 15% minder energie per passagier dan een traditionele trein. Dit betekent een jaarlijkse energiebesparing van ongeveer 650.000 kWh over een afstand van 500.000 km, met als gevolg een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen ”.

De overeenkomst met Eataly en Italo is een voorbeeld van de publiek-private samenwerkingsinitiatieven die door het ministerie van Milieu worden gepromoot als onderdeel van de vrijwillige overeenkomsten over de beoordeling van de ecologische voetafdruk. Tot op heden is het ministerie een samenwerking aangegaan met meer dan 100 Italiaanse bedrijven in de belangrijkste productie- en dienstensectoren (textiel, agrifood, industrie, toerisme, keramiek, infrastructuur, grootschalige distributie, IT).

Het programma is gericht op het op grote schaal experimenteren met de verschillende methodologieën voor het meten van milieuprestatiesrekening houdend met de kenmerken van de verschillende economische sectoren, om ze te kunnen harmoniseren en repliceerbaar te maken. De overeenkomsten die vandaag zijn ondertekend, bieden de mogelijkheid om deze methodologieën in de detailhandel en het spoorvervoer te verfijnen.Video: Italie: #FattiConLoZampino. Italy: #FattiConLoZampino (Juli- 2022).


Opmerkingen:

  1. Gimm

    Het spijt me, maar ik denk dat je ongelijk hebt. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PB.

  2. Boyce

    Excuseer de zin is ver weg

  3. Akigul

    Daarin zit iets. Duidelijk, bedankt voor de hulp bij deze vraag.Schrijf een bericht