Gidsen voor tuinieren

Aardbeiboom

Aardbeiboom


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De aardbeiboom het is de fruitstruik die de aandacht van velen van jullie heeft getrokken, dus hier is een artikel om uit te leggen hoe de aardbeiboom te cultiveren, waar u het kunt vinden en hoe u het moet behandelen. Hoewel oorspronkelijk uit Zuid-Europa, de aardbeiboom het past zich goed aan elk type klimaat aan, zowel aan de hete en droge zomers die typisch zijn voor de eilanden als aan de koude en strenge winters van Noord-Italië: de aardbeiboom verdraagt ​​kou tot 15 graden onder nul.


De aardbeiboom het is een struik met een bolvormige kroon die heerlijke vruchten voortbrengt, hij kan worden gekweekt als jonge boom en wordt goed onderhouden sier-, het is een groenblijvend. Het past zich goed aan alle soorten tuin- en bereikt meestal 3-4 meter. Deze struik wordt zelden aangetast door ziekten of parasieten, daarom is het niet nodig om pesticiden te gebruiken.

Andere voordelen hebben betrekking op het terrein, het is nogal tolerant. Het behoort tot dezelfde familie als de bosbes (die van de Ericaceae), het geeft de voorkeur aan zure bodems maar verdraagt ​​ook kalksteen en met de juiste toediening van organisch materiaal (mest, aarde voor aceidofiele planten) kan het zelfs op de meest basale gronden groeien.

Kleiachtige bodems zijn ook prima, het belangrijkste is dat er geen grote waterstagnaties zijn. Het is een zeer veelzijdige plant: dat kan het zijn gecultiveerd zowel in de volle zon als in de halfschaduw. Wat betreft deirrigatie, moet matig zijn. Tussen de ene gietbeurt en de volgende moet de grond volledig uitdrogen.

De vruchten, de aardbeibomen, zijn bolvormig, hebben een diameter variërend van 1,5 tot 3 cm. De schil is bedekt met rode en harde knobbeltjes, het vruchtvlees is oranje en de vrucht heeft een zoete smaak; dankzij de karakteristieke knobbeltjes heeft de vrucht een licht korrelige consistentie wanneer ze onder het gehemelte wordt geplet.

De aardbeibomen ze kunnen Suffle-lekkernijen en jam tot leven brengen. De vrucht is tepisch herfstachtig en bereikt tussen oktober en november volledige rijpheid. Op de planten van de aardbeiboom je kunt de rupsen vinden die leven zullen geven aan de vlinder Charaxes Jasius.

De aardbeiboom het groeit nogal snel, maar degenen die niet hele seizoenen willen wachten om het te zien groeien, kunnen het kopen bij hun vertrouwde kwekerij. Planten van aardbeiboom ze zijn direct beschikbaar, maar als u problemen ondervindt, volgen hier enkele aanbevelingen voor koop de aardbeiboom hetzij door persoonlijk of per brief te gaan:

 • Florence. Bij de "Vivai Belfiore" in Sant'Ilario. CP 91 - 50055. Lastra a Signa.
 • Milaan. Van de "Fratelli Ingegnoli", in Via O. Salomone, 65 - 20138.
 • Ravenna. Bij "Dalmonte Gaspare", in Via Calbetta, 2 - 48018, Faenza.
 • Bologna. Bij "Flora 2000", in Via Zenzalino Sud, 19 / A - 40054, Budrio.

Foto door Luciana BartoliniVideo: wilde eetbare planten 01 (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Tully

  More precisely does not happen

 2. Ricman

  Bravo, wat is de juiste zin ... geweldige gedachte

 3. Anwyl

  Ik raad u aan om de bekende site te bezoeken, waarover veel informatie over deze vraag bestaat.

 4. Achcauhtli

  Het is gewoon een prachtig bericht

 5. Donkor

  Ik geloof dat je rechtop staat

 6. Armstrong

  Dat is vanzelfsprekend.

 7. Nu'man

  Sorry dat ik onderbroken ben ... Ik ben hier onlangs. Maar dit onderwerp staat heel dicht bij mij. Ik kan helpen met het antwoord. Schrijf naar PM.

 8. Durane

  Whistling all upstairs - the speaker discovered America. Bravo bravo bravoSchrijf een bericht