Energiebesparend

Geothermische energie in Ferrara

Geothermische energie in Ferrara


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In Italië is hetGeothermische energie het wordt helemaal niet gewaardeerd. Een project dat een paar jaar geleden in Napels begon, de diepboorproject van Campi Flegrei, eindigde in een patstelling. Vandaag staat de spotlight aan Ferrara en op een plan voor de lage enthalpie geothermische energie. Het project van Ferrara kan rekenen op Europese fondsen voor de oprichting van geothermische systemen.


Daar Europese Commissie om los te komen van verslaving aan fossiele brandstoffen investeert zwaar in alternatieve energieën, geothermie inbegrepen. In die zin zijn er twee projecten ontwikkeld: Geopower en Legend, zullen van het Legend-project zijn dat ten goede zal komen aan Italië, met name de provincie Ferrara, Teramo en de regio Puglia. Daar lage enthalpie geothermische energie vormt de basis van de twee energieprojecten en Legend beoogt de installatie van tien proefinstallaties in scholen.

De middelen die aan de provincie Ferrara worden toegewezen, bedragen 460 duizend euro. Deze moeten worden geïnvesteerd ter voorbereiding van een lage enthalpie geothermische installatie bij een onderwijsinstelling. De plant zal produceren schone energie uitgaande van de thermische gradiënt (temperatuurverschil) aanwezig tussen de bovengrond en de ondergrond. Het is schaars, het beste in elk type gebouw energieverbruik wordt gedicteerd door HVAC-systemen, dus delage enthalpie geothermische installatie zal voorzien in de energiebehoefte voor temperatuurregeling, verwarming tijdens de winter en airconditioning tijdens de warme uren.

Een belangrijke stap voor Ferrara, vooral in lijn met de EU-richtlijn, die bepaalt dat tussen nu en 2014 elk jaar 3% van de openbare gebouwen moet energie herkwalificatie. De doelstelling van 2020 voorziet in een besparing van 368 miljoen ton olie-equivalent.

"Ferrara is voorbestemd om zijn knowhow te vergroten in steeds belangrijkere sectoren zoals het milieu, dehernieuwbare energie, blauwe economie en alles wat te maken heeft met het concept van de duurzaamheid van ons economisch model ". Dit is hoe Stefania Leoni, regionaal contactpersoon voor Europese territoriale samenwerkingsprojecten, reageert.Video: Schoon Boorconcept Nathan (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Jamael

  dat we zouden doen zonder uw prachtige idee

 2. Kleef

  Toeval toeval

 3. Pit

  Op alle personeel vertrekken vandaag?

 4. Windell

  bedankt, ik zal het proberen

 5. Sabar

  Akkoord, zeer nuttige informatieSchrijf een bericht