Zoekopdrachten

Tomaten kweken in potten, de gids

Tomaten kweken in potten, de gids


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoe tomaten in potten te laten groeien: potmaat, teelt thuis of op het balkon, snoeien, kunstmest en alle handige tips voor het telen van tomaten in potten.

Wil je tomaten telen op het balkon of terras van je huis? DE tomaten zijn uitstekende planten uit pot. Ze passen zich ook goed aan containers van gemiddelde grootte aan. Op deze pagina zien we alle tips voorkweek tomaatzelfs in kleine ruimtes zoals het balkon van het huis.

Hoe tomaten in potten te laten groeien

Daar tomatenteelt in potten het is heel gemakkelijk en leuk, om nog maar te zwijgen van de voldoening en het plezier van het eten van iets dat met je eigen handen is gekweekt. Hier hoe tomaten in potten te kweken op een makkelijke manier.

Bij het telen van tomaten

De periode: De beste maand om tomatenzaailingen te verpotten is mei, koop ze gewoon in kwekerijen of consortia. Degenen die van het zaad willen beginnen, kunnen vanaf de maand maart in een beschermde omgeving zaaien en in mei planten.

De optimale temperatuur voor de ontwikkeling van tomatenplanten ligt tussen de 20 en 22 ° C maar deze plant verdraagt ​​ook lage temperaturen goed. Het sterft onder 2-3 ° C en blijft gedijen, zelfs bij minimumtemperaturen van 12 - 13 ° C. Als je tomaten direct in potten wilt zaaien, houd dan rekening met deze temperaturen voordat je de pot buiten zet.

Welke tomatensoort om in potten te kweken

Over het algemeen zijn de zaailingen die in potten worden gekweekt die met een kleinere afmeting en een vastberaden groei. Voor het ras kun je kiezen voor de cherrytomaat (altijd met specifieke groeiwijze), of een ras met grotere maat, zoals "San Marzano" of "Cuore di bue", allemaal geschikt voor sauzen en salades.

Hoe groot moet de pot zijn?

Omdat het niet mogelijk is om de zaailingen in een kleine ruimte te stapelen, is het raadzaam om een ​​enkele plant in een pot van 30 cm te plaatsen. Als alternatief kunt u de klassieke plantenbakken kiezen en meer planten in rechthoekige potten laten groeien, waarbij u 40 cm ruimte overlaat tussen de ene plant en de andere. Wanneer meerdere planten strijden om hetzelfde substraat, is het altijd raadzaam om een ​​bepaalde groeimarge over te laten.

Welke grond is het meest geschikt om tomaten in potten te telen?

Kies bij voorkeur een bodem met een pH tussen 5,5 en 6,8, rijk aan organisch materiaal of compost. Het is belangrijk om een ​​stikstofrijke bodem te kiezen (vruchtbare grond, of compost of volwassen mest toe te voegen aan de universele bodem).

Moeten tomaten in pot gesnoeid worden?

Nee, als u een ras met vaste groei heeft gekozen, hoeft u niets te snoeien. De enige nuttige voorzorgsmaatregel is het elimineren van droge of beschadigde jets.

Tijdens de groeiperiode is het raadzaam om de bladeren die tussen de stengel en de scheut groeien te verwijderen, zodat de plant zijn krachten kan concentreren op de productie van fruit.

Waar zet je de gepotte tomaat?

Zet de potten op een zonnige plek: dit is de beste oplossing voor een goede productie van tomaten.

Hoe tomaten in potten te laten groeien

1) Vul de potten voor tweederde met aarde en pot vervolgens de tomatenzaailingen op met een stamhelling van 45 graden op een afstand van minimaal 12 centimeter van elkaar: de tomatenplant zal binnen enkele dagen recht omhoog groeien.

2) Bedek tot de helft van de plant met meer aarde en water en zorg ervoor dat de grond goed doordrenkt is met water.

3) Nadat de plant een bepaalde hoogte heeft bereikt, plaatst u een steun die nodig is om hem rechtop te houden en de takken met de vruchten omhoog te houden.

Vanaf half juni zwellen de bloemen op tot sappig rijp fruit.

Irrigeer de gepotte tomaat

Gedurende de gehele groeiperiode van de plant is het goed om de aarde minimaal twee keer per week water te geven en zorg ervoor dat de aarde niet uitdroogt.

Maak de bladeren niet nat, want vochtigheid bevordert het ontstaan ​​van schimmelziekten. Geef altijd water op de koelste uren van de dag, bij voorkeur na zonsondergang.

Belangrijke informatie om te weten wanneer u tomaten in een pot water moet geven: om te begrijpen of de plant meer water nodig heeft, kijk gewoon naar de staat van de bladeren, als ze recht en heldergroen zijn, geven ze ze op de juiste manier water als ze verschrompeld of dof zijn, is het nodig om de doses te verhogen.

Met een moestuin op je balkon heb je altijd vers voedsel zonder bang te hoeven zijn waar het vandaan komt.

Tussenbouw met tomaat

Wie tomaten in grote bakken wil telen en de kweekruimte misschien deelt met andere planten, kan deze associatie respecteren. Tomaat kan worden geteeld naast wortelen, witlof, sla, radijs en spinazie.

Zoete tomaat in pot

Kleine tip voorkweek zoete tomaten en met een onmiskenbare smaak! Als je van kleine en zoete cherrytomaatjes houdt, kun je voor de datterino kiezen. De datterino-planten hebben vruchten met een bijzonder zoet vruchtvlees en een gemiddeld gewicht dat varieert tussen de 10 en 15 gram. Tijdens het kweken moet er een bijlesdocent worden geplaatst om de positie van de plant te ondersteunen.

Voor meer info: tomaten planten

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in

 • Vereniging van groenten


Video: Tomaten zaailingen uitplanten. mijn geheim (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Firman

  Geweldig, dit is een heel waardevol ding

 2. Kajikazahn

  It agrees, the useful message

 3. Amr

  Ik vind dat je geen gelijk hebt. We zullen het bespreken. Schrijf in PM, we zullen praten.

 4. Ini-Herit

  Ik denk dat je een fout maaktSchrijf een bericht